Magyar Péter a Schadl-Völner ügy nyomozati irataiban szereplő személyek teljes nevét hozta most nyilvánosságra friss Facebook-posztjában. Azt is tudni véli, hogy a végrehajtók bukott vezetője kinek az „embere" volt. 

A nemrégiben politikai pályára lépett, korábbi Diákhitel Központ-vezető hétfői Facebook-bejegyzésében azt írta:

további terhelő információkról miniszterektől szereztem tudomást és bizonyítani tudom. Csütörtökön meg is teszem a Központi Nyomozó Ügyészségen.

Tóni, Ádám és Barbara

A Schadl-Völner ügy lehallgatási jegyzőkönyveiben többször előkerültek ezek a nevek, és mint kiderült, Schadl György a többi között azért találkozhatott velük, hogy egy nagy, 35 évre, de legalább 10-20 évre szóló üzletről egyeztessen. 

Ezzel kapcsolatban Polt Péter legfőbb ügyész korábban úgy nyilatkozott, hogy az „említett személyek vonatkozásában bűncselekmények gyanúja nem merült fel, ezért a büntetőeljárási törvény alapvető rendelkezéseire figyelemmel eljárási cselekmények foganatosítására nem kerülhetett sor.”

A kegyelmi ügy miatt lemondott Varga Judit volt igazságügyi miniszter korábbi férje, a Diákhitel Központ volt vezetője a hétvégén Talpra, magyarok! néven indított el egy közösséget, jelezte, egy saját párt alapítását is elindították.

A legújabb fejlemény az is, hogy Varga Judit volt igazságügyi miniszter gyakorlatilag családon belüli erőszakra utalgatott egy közösségi médiás bejegyzésben, amire Magyar Péter a nyilvánosság előtt megkérdezte tőle, hogy mivel zsarolják.