Magyar Péter megnevezte a keddre időzített, bizonyító erejűnek szánt felvétel (egyik?) főszereplőjét. Mindezt egy Facebook-kommentben, egy Hadházy Ákos-interjút szemléző cikk alatt. A független képviselő olyanokról beszélt, hogy „aki most úgy jön ki a NER-ből, hogy eddig komoly fizetést kapott, annak azt semmiképp se javasolnám, hogy ő akarja vezetni az ellenzéket”.

Az interjúból az is kiderül, hogy Hadházy feltételezése szerint Magyar Péter lehetett az, aki már a színre lépése előtt kereste őt a „Rogán–Schadl–Völner-ügy” miatt, majd betegségre hivatkozva végül lemondta a találkozót. 

Magyar Péter utóbbira nem reagált, ám írt egy mondatot amiben egyértelműen volt feleségére, Varga Juditra utal – mint aki szerepel a hamarosan napvilágra kerülő felvételen:

„Remélem például, hogy miután holnap meghallják az emberek,
ahogy a volt igazságügyi miniszter elmondja, hogy miként működik az ügyészség és a hatalom,
több ezren fogjuk követelni a legfőbb ügyész és a bűncselekményt elkövető kormány távozását”.

Magyar Péter eddig csak annyit árult el, hangfelvételekkel tudja bizonyítani, hogy a Völner–Schadl-ügy kirobbanása előtt „Rogán és emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat”. Az ügyészség előtt tartott múlt heti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt közölte, hogy

a hangfelvételeket a családja védelme érdekében készítette, 
amikor megtudta, hogy „ez egy maffiaállam, amiből nagyon nehéz kiszállni”.

Azt eddig részletezte, kik hallhatóak ezeken a hangfelvételeken, ám utalt rá, hogy az információi a kormány minisztereitől vannak. Később több interjúban is beszélt Varga Juditról is Gulyás Gergelyről, mint akik tudhattak Tóni, Barbara és Ádám kilétéről.

Most kiderül, hogy „Magyar Péter mennyire ütésálló”

Varga Judit volt férje eddig egyetlen történetre fókuszált, a „NER-ből kilépett, rengeteg titkot tudó fiú” sztorijára. Most kellene jönnie a sziszifuszi aprómunkának, a párt felépítésének - mondta Závecz Tibor egy lapinterjúban. Szerinte Magyar Péter is tisztában van azzal, hogy egyedül ehhez kevés, szövetkeznie kell másokkal. Erről bővebben itt olvashat >>>