Teljes erejével csapott le a tél az országra, rengeteg riasztást kaptak a tűzoltók kidőlt fák és balesetek miatt.

Budapesten több busz és villamos sem közlekedik a hóhelyzet miatt, a vasúti közlekedés pedig országszerte akadozik a hirtelen lehulló nagy mennyiségű hó miatt.

Az Útinform azt tanácsolja, hogy autóval is csak alapos tájékozódás után induljunk útnak, mivel az utak több helyen még mindig havasak vagy latyakosak.

Az agglomerációban élők folyamatos áramkimaradásoktól szenvednek, a gyerekeket már több iskolában is hazaküldték a rendkívüli helyzet miatt.

Ráadásul a továbbiakban sem lesz kegyes hozzánk az időjárás: csütörtök napközben a Nyugat-Dunántúl kivételével még többfelé hullhat hó, havas eső, keletebbre eső.

Mindeközben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldalán az utolsó bejegyzés egy szerda délután 3 órási poszt egy poénosnak szánt Havas Henrik képpel, miszerint most ők is megosztanak egy „Havas fotót”.



Sokkal több információt a vállalat honlapjáról sem tudhat meg az érdeklődő állampolgár, mivel vélhetően a nagy terhelés miatt az oldal nagyon nehezen tölt be.

Frissítés: Bő egy nappal a Havasról szóló poszt után jelentkezett újabb bejegyzéssel a Közút, ezúttal egy szarvasokról és borjaikról készült kamerafelvételt osztottak meg a nyilvánossággal, amin az állatok az útra kiszórt sót nyalogatják éppen.