Toborzási akciót indított a lengyel hadsereg annak érdekében, hogy Lengyelország képes legyen megvédeni magát egy esetleges orosz agresszióval szemben. Az akcióval megpróbálják növelni a közel 200 ezer fős hadsereg létszámát. Az újoncok szigorú katonai kiképzésen vesznek részt.

A lengyel védelmi minisztérium szóvivője szerint Oroszország 2022-es teljes körű ukrajnai inváziója arra készteti a lengyel fiatalokat, hogy szükség esetén meg akarják védeni a hazájukat.

Egy újonc azt mondja, hogy korábban nem akart katona lenni, azonban a világban történő aktuális események, az összes konfliktus, de leginkább a szülőföldjük körül kialakult helyzet arra ösztönözték, hogy változtasson a korábbi döntésein – írja az Euronews

A „Vakáció a hadseregben” egy 28 napos program, amely 18 éven felülieknek kínál alapképzést.

Németország döntött: nem lesz kötelező sorkatonaság

Pontot tett a katonai szolgálat visszaállításáról szóló találgatások végére a német kancellár: Olaf Scholz legújabban kijelentette, hogy országa nem áll be a sorba, sőt, soha nem is volt szándék a hadkötelezettség újbóli elrendelése. Jelenleg az EU kilenc tagállamában kötelező a sorkatonaság. Bővebben ITT olvashat.