Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres lakóház szombat este Balatonföldváron, a tűzben egy idős ember életét vesztette – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. Dóka Imre tájékoztatása szerint a tűzeset a Liszt Ferenc utcában egy száz négyzetméteres családi házban történt. Ketten voltak az épületben, egyiküknek sikerült kimenekülnie. Egy idős ember életén már nem lehetett segíteni.

A tűz keletkezésének okait, a tűzeset körülményeit vizsgálják. Az őrnagy felhívta a figyelmet: az elmúlt huszonnégy óra alatt ez már a második olyan lakástűz volt, amely áldozatot követelt; a tragédiák megelőzése érdekében a családi házakban és a lakásokban fontos lenne füstérzékelőt alkalmazni.

Korábban Hajdúböszörményben is meghalt egy ember, miután péntek éjjel kigyulladt egy társasházi lakás. Dóka Imre tájékoztatása szerint éjfél után érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy tizenhatlakásos társasház egyik első emeleti lakása a Győrössy kertben. A négyemeletes társasházban a tűz keletkezésekor huszonkilenc ember volt otthon, ketten a kigyulladt lakásban tartózkodtak, egyikük még ki tudott menekülni az égő épületből, a másik ember életét vesztette.

A tűzoltók az oltás mellett a sűrű füsttel telítődött lépcsőházból több lakót is kimenekítettek, a helyszínre melegedő busz érkezett, a társasház fűthető maradt, de jelenleg nincs áram az épületben. A katasztrófavédelem itt is vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit.

 

 

 

Évente több ezer lakástűz van Magyarországon

Összesen 6453 lakástűz volt 2023-ban, 961-gyel kevesebb, mint 2022-ben, ez 13 százalékos csökkenést jelent az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai alapján. Összesen 83-an haltak meg lakástüzekben tavaly, míg egy évvel korábban 92-en.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport