Március elsejétől a kölcsönös bérletelfogadás eredményeként a Budapest-bérletek érvényessége már a helyjegy-köteles IC-járatok 2. kocsiosztályára is kiterjed, beleértve a MÁV–START által meghirdetett nemzetközi vonatokat is, így minden Budapesten megálló vonatot használhatnak a Budapest-bérlettel rendelkezők felár fizetése nélkül a közigazgatási határon belül.

Ezekkel a járatokkal még több vonat adata került a BudapestGO appba, és a jövőben az is várható, hogy az alkalmazásban a Budapestet érintő valamennyi vonat a teljes szakaszon megjelenik majd, és nemcsak az agglomerációból, hanem az ország távolabbi pontjából is tervezhetőek lesznek az utazások Budapestre vagy Budapestről.

Ideiglenes leállás

Most azonban a BKK közölte, hogy fejlesztés miatt

MÁRCIUS 15-TŐL IDEIGLENESEN BUDAPESTEN KÍVÜL, AZ AGGLOMERÁCIÓBÓL A MÁV VONATAIRA NEM ÉRHETŐ EL SEM AZ ÚTVONALTERVEZÉS, SEM A MENETRENDI ADATOK.

Budapesten belül ugyanakkor továbbra is zavartalanul megtervezhetőek az utazások a MÁV vonataival, valamint a 300–899 közötti járatszámú regionális Volánbuszokkal.

A FEJLESZTÉS VÁRHATÓAN NÉHÁNY HÉTIG TART.

Ünnepi közlekedési rend

A március 15-i, nemzeti ünnep napján és a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, valamint ünnepnapi és hétvégi közlekedési rend lép érvénybe, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy tájékozódjanak a menetrendekről az utazásuk előtt.