Hatalmas botrány van kialakulóban a magyar kajak-kenu sport berkein belül, miután Kozák Danuta sokkoló információkat közölt közösségi oldalán.

A hatszoros olimpiai bajnok sportoló azt írta hírül adta, hogy az edzése utáni gyúrás alkalmával egy erősen befolyásolt állapotban lévő edző megjelent az öltözőben és a legkülönfélébb módokon verbálisan molesztálta és sértegette.

Ez az edző pedig nem más, mint Csipes Ferenc, aki Kozák elmondása szerint folyamatosan „bomlasztja és idegeli a csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is.”

Nem sokkal az ügy kirobbanása után hivatalos nyilatkozatot tett a Magyar Kajak-kenu Szövetség, melyet most szó szerint idézünk.

" Megdöbbenve olvastuk hatszoros olimpiai bajnokunk, Kozák Danuta 2024. május 23-án kiposztolt Facebook-bejegyzését! Danuta a posztban súlyos vádakat fogalmazott meg, amelyek indokolják az eset azonnali alapos kivizsgálását!

Ennek első lépéseként a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egyeztetve Csipes Ferenc klubjával, a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, sportfegyelmi eljárást indít az edző ellen, ezzel egyidejűleg az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggeszti az edzői tevékenység alól!

Kozák Danuta a magyar sportélet álló csillaga, a valaha élt legeredményesebb női sportoló Magyarországon, aki egy csodálatos pályafutás méltó lezárására készül a párizsi olimpián, amelyhez mi minden lehetséges támogatást megadunk számára.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség eddig is elsődlegesnek tekintette az olimpiai felkészülésben résztvevő versenyzők támogatását és a továbbiakban is mindent elkövet annak érdekében, hogy sportolóink zavartalanul készülhessenek fel a közelgő olimpiai válogatóra, az Európa-bajnokságra, valamint a párizsi olimpiára!

Az eljárás befejezéséig az ügyben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség további nyilatkozatot nem kíván tenni!"

Nem túl jó jel ez az egyre közelgő olimpia előtt...

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport