A Fidesz frakcióvezetője továbbra is nehezen tudja elképzelni, hogy Magyar Péter nem a volt felesége, Varga Judit volt igazságügyi miniszter miatt kapott állami területen állást. Kocsis Máté hozzátette, hogy visszavonhatja az állítását, de a gyanújának megvan az alapja – derül ki az Index cikkéből.

Fidesz frakcióvezetője a Telex videójában fogalmazta meg ismét a korábbi állítását:

Nehezen tudom elképzelni, hogyha Magyar Péternek nem Varga Judit lett volna a felesége, akkor 4-5 jó fizető állami cégnél felfigyeltek volna az ő különleges képességére.

Az Index a Telex videójára hivatkozik.

Kocsis Máté azt is elmondta, hogy habár az ő felesége szintén kapott állami megbízást, neki ahhoz semmi köze nem volt. Mint mondta, nem szabad összekeverni, hogy Kocsisné Márkus Szilvia „a saját végzettségének megfelelő munkát kapott, Magyar Péter meg nem”. Felidézte, hogy felesége 300 ezer forintért nézett át szerződéseket a „szuperkórház″ projektcégben, míg Magyar Péter „vezérigazgató volt 7-8 millió forintért állami vállalatoknál”.

A lap arról is megkérdezte, hogy rendszerszinten lehet-e állami területen állást szerezni a rokonoknak? Kocsis Máté erre így felelt:

„Én elfogadom a miniszterek válaszát. De ők meg fogadják el, hogy nekem joggal juthatott eszembe, hogy van-e összefüggés a két dolog közt. Hogy valaki Diákhitel Központot, közútkezelőt meg mindent képes vezetni hirtelen. Csodálkoznék, ha ez spontán lett volna. De mivel a miniszterek állítják, hogy ez így van, én nem mondtam semmit ebben az ügyben. Akár ha gondolják, vissza is vonom ezt az állításomat, de értsék meg, a gyanú alappal fogalmazódott meg bennem.”

 

Az anyák napját is beveti Magyar Péter

Újabb tüntetést jelentett be Magyar Péter, jövő héttől két hónap alatt bejárják az egész országot, és azt is megígérte, hogy anyák napján – ami idén május ötödikére esik – újra „találkoznak”. Bővebben→