Hiába hőbörög a lakosság egy része, nem szerelik le az Üllői úton a kerékpársávot védő zöld oszlopokat −derül ki Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke Népszavának adott interjújából.

Balogh kategorikusan kijelentette, hogy semmiképp nem szerelik le az oszlopokat, „hiszen a közösségi költségvetés nyertes projektjeként, a budapestiek döntése nyomán valósult meg a védett biciklisáv.” Hozzátette, hogy közel kétszer annyian bicikliztek augusztus utolsó két hetében, mint korábban, így a döntést ebből a szempontból is igazolt.

A kabinetfőnök azt nyilatkozta, hogy

a biciklisáv kialakítására útépítéssel, burkolatfestéssel, forgalomtechnikai átalakítással és a rugalmas pollerekkel együtt az Üllői úton 70 millió forintot, a Váci úton 26 milliót költött a főváros.

Az interjúban azt is elmondta, hogy a mentőkkel az autóklubbal és a katasztrófavédelemmel zajlanak az egyeztetések, ugyanakkor nem tart attól, hogy a helyzetet ne lehetne megoldani, hiszen eddig minden európai nagyvárosban sikerült.

Balogh kifejtette, hogy a továbbiakban még több védett kerékpársávot terveznek kialakítani, hiszen a jelzések alapján a lakosság igényli ezt, és a költségvetésből van pénz rá.