Még a Trefort gimnázium kereste meg a józsefvárosi önkormányzatot azzal 2021-ben, hogy a Szentkirályi utcai kereszteződés legyen biztonságosabb. A tervek egy évvel később már el is készültek, azonban az iskola felújítása miatt még egy ideig nem valósulhattak meg. 

Ekkor egyébként még szó volt arról, hogy a kormány kibővíti és felújítja a gimnáziumot, ám végül az Építési és Közlekedési Minisztérium ezt határozatlan időre elhalasztotta.

Azonban az önkormányzat elfogadott egy gyerekbarát koncepciót, amelynek folytatásaként 2023-ban a gyalogos és a kerékpáros közlekedés biztonságának növelése mellett tette le a voksát az oktatási intézmények közelében – írja az Én Budapestem.

Ennek keretében az önkormányzat ismét egyeztetett a gimnáziummal és úgy döntöttek, hogy a Trefort utca Puskin utca felőli oldala zsákutca lesz, a gimnázium előtti tér pedig ismét a diákoké lehet.

A Puskin utcából továbbra is behajthatnak majd az autók, de a gimnázium vonalában parkolásgátló oszlopokkal zárják le az útszakaszt.

A lépés összhangban áll a BKK törekvéseivel is: a biztonságosabb közlekedés érdekében a társaság tesztjelleggel négy fővárosi iskola környékén módosította a forgalmi rendet a sebesség csökkentésével, a szabálytalan parkolás rendezésével, továbbá a gyalogátkelőhelyek beláthatóságának biztosításával.

Több mint ezer fővárosi zebra újult meg

Karácsony Gergely főpolgármester ezer zebra felújítását ígérte februárban.
Bővebben--->