Két ember meghalt, öt eltűnt, amikor egy kis hajó és egy szállodahajó összeütközött a Dunán, vélhetően Verőce magasságában szombat este. Egy túlélőről tudni eddig, aki kiúszott a partra szombaton késő este. Rajta kívül eddig egy férfi és egy nő holtteste került elő, öt társukat még mindig több mint százan keresik 25 hajóval, drónokkal és helikopterrel.

Az RTL Klub Híradója úgy értesült, hogy éjszakára ideiglenesen leállítják a keresést, hogy hétfőn Dunaújvárosig kiterjesszék a kutató akciót.

Hozzátették: a kishajón egy buliból hazafelé menő társaság utazott, akik egy fesztiválról tartottak haza, amit a Dunakanyarban rendeztek.

A BRFK azt az MTI-nek erősítette meg vasárnap délután, hogy továbbra is keresik az eltűnteket. Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszt a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 95 emberrel, 25 hajóval, valamint drónokkal kutatja át.

A keresésben részt vesz a Készenléti Rendőrség helikoptere, a Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat és több önkéntes mentőszervezet. A part menti területeket szárazföldi egységek fésülik át.

A kutatást operatív törzs hangolja össze a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kopaszi-gáton található épületéből.

A BRFK kéri a Dunán és a part közelében közlekedőktől, sportolóktól, horgászoktól, kirándulóktól, hogy ha bármit észrevesznek, ami a balesettel esetleg összefüggésbe hozható, azonnal hívják a 112-es számot.

A részletekről ITT írtunk bővebben.