DK hosszú hetek óta a Facebookon számol be az egyéves tevékenységéről, ezúttal a Mandiner állt neki, hogy szemlézze

Az „Ilyen volt a DK elmúlt egy éve!” címmel több részben mutatták be, hogy az elmúlt esztendőben min ügyködtek a párt tagjai.

Értelemszerűen az összesítésben kiemelt szerepet kap, hogy Dobrev Klára vezetésével megalakították az árnyékkormányukat. A DK természetesen büszke erre a „politikai innovációra”, aminek az a feladat, hogy alternatívát mutassanak az Orbán-kormánnyal szemben.  A lap szétszálazza a Facebook-posztokat, amellett, hogy egyfajta látleletet igyekszik adni Gyurcsány Ferenc pártjáról.

Persze ahogy ők is írják, az egész értékelősdi legérdekesebb része az a videó, amelyen az látható, amelyen Gyurcsány Ferenc Szegeden azt magyarázza a fiataloknak, mit keres ő még a politikában.

Kép: Facebook

Egyikük ugyanis felteszi a kérdést, mennyire segítené vagy mennyire hátráltatná az ellenzéket, ha ő félreállna. A DK elnöke azt mondta, 2002 óta legalább tíz ellenzéki formáció lépett színre. 

Hol vannak? én akadályoztam őket, hogy sikeresek legyenek? Énmiattam van két százalékon az MSZP, LMP, öt százalékon a Momentum?

– tette fel a kérdést, majd arról mesélt, hogy az MSZP-ből történő kiválása után a semmiből építették fel a DK-t. A gyurcsányozásról pedig kijelentette, hogy silányság, az ellenfelei szeretnék kirugdalni a magyar politikából, „és a még gyengébb és még közepesebb saját oldalamon lévő csávók, merthogy tehetségtelenek, ezt látják a legkönnyebb megoldásnak, hogy megszabaduljanak tőlem.

Tessék legyőzni, tessék jobbnak lenni, tessék jobb országot csinálni és elmegyek a francba

– biztatta azokat, akik netán pont tőle akarnának megszabadulni.