Csütörtökön jellemzően erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Több helyen számíthatunk záporra, esőre.

A délelőtti órákban az északkeleti magasabban fekvő helyeken halmazállapot-váltás előfordulhat: a hegycsúcsokon akár hó is hullhat.

Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő - írja a met.hu.

Az idokep.hu előrejelzése szerint kelet felől egy magassági hidegcsepp húzódik fölénk, amely nedvesebb levegőt hoz magával, így már éjszakától erősen megnövekszik a felhőzet. Ez szerencsés fejlemény a most virágzó gyümölcsfákra nézve.

Péntek hajnalban, reggel még marad a sok felhő, ennek köszönhetően az ország nagy részén továbbra sem fog fagyni, viszont a kevésbé felhős északkeleti tájakon -3, -4 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

Napközben a felhőzet szakadozik, egyre inkább gomolyos szerkezetűvé válik, így a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb ideig már élvezhetjük a napsütést. Kisebb eső, elszórt záporok a Dunántúlon , a Duna mentén és délen még előfordulhatnak.

Hétvégétől melegszik az idő: szombat hajnalban többfelé lehet talajmenti fagy, illetve gyenge fagy, fagyzugos völgyekben -3, -4 fok sem kizárt. Napközben déliesre forduló áramlással melegedés veszi kezdetét, vasárnap hajnalban már csak egészen északkeleten fordulhat elő gyenge fagy. Nem csak melegebb, nedvesebb levegő is érkezik, vasárnap a nap második felében nyugat, délnyugat felől egyre többfelé szükség lehet az esernyőkre. Viszont ezen a napon délen már újra 17-18 fokig melegedhet a levegő.