Göncz Árpád és feleségének egykori otthonát 1,72 milliárdért vásárolhatjuk meg. A hirdetés szerint, amelyre a Pénzcentrum bukkant rá, a 2873 négyzetméteres összterületű épület a II. kerületi Vérhalom téren helyezkedik el. A felhívás szerint jelen állapotában családi otthonnak felel meg az épület, de befektetők érdeklődésére is számítanak.

Hozzáteszik, hogy aki projekt fejlesztési potenciállal rendelkezik, azok számára jó hír, hogy a Vérhalom tér felől az ingatlanon mélygarázs alakítható ki. Kiemelik, hogy a villa a telekkel vagy az 1028 négyzetméteres fejlesztési telek akár külön-külön is megvásárolhatók.

A villát a Flovestor Passage Kft. német tulajdonosi hátterű cég vette meg 2022-ben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től. Az ingatlanért komolyan folyt a licitharc az árverésen, amelynek kikiáltási ára 496,8 millió forint volt. Végül 1,186 milliárd forintért kelt el a Vérhalom tér 7/b szám alatt található villa, valamint a mögötte található Pentelei Molnár utca 6. alatti iroda, raktár és garázs besorolású ingatlan.

Védelmezik Göncz Árpád villáját

Az egykori köztársasági elnök házát tavaly elárverezték.
Részletek--->