Valószínűleg támadás érte a Neptun-rendszert, a csalók bankszámlaszámok átírásával igyekeztek ösztöndíjakat ellopni – írja a közösségi oldalán a Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzata.

A HÖK szerint az utalások biztonsága érdekében kedd éjfélig mindenkinek ellenőriznie kell a bankszámla adatait a Neptunban és nyilatkozni arról, hogy az adatai helyesen szerepelnek a rendszerben – írja az Eduline.

Kedd estig minden hallgatónak igazolnia kell, hogy a Neptunban beállított bankszámlaszám valóban hozzá tartozik. Fontos, hogy mindenki ellenőrizze a bankszámlaszám helyességét, majd a „P805-Bankszámla nyilatkozat ösztöndíjutaláshoz” kérvény leadásával nyilatkozzon is erről – hívták fel a hallgatók figyelmét.

Tavaly áprilisban egyébként legalább hat magyar egyetem Neptunját törték fel. A Pécsi Tudományegyetem hallgatói például napokig nem tudtak többek között vizsgára jelentkezni és a szakdolgozatot leadni, míg az ELTE, a Corvinus, a BME, az Óbudai Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói a Telex nevében kaptak trágár üzeneteket.