Már egy éve nem jutottak hozzá a kifizetett lakásaikhoz a XIII. kerületi Duna Terasz lakópark „tulajdonosai”. Korábban már írtunk róla, hogy az átadás a beruházó Duna Terasz Kft. és az építtető Kész Építő Zrt. pénzügyi vitája miatt nem valósulhatott meg — írja a Telex.

A nézeteltérés már addig fajult, hogy a kivitelező kizárta a Duna Teraszt az építési területről, amíg a financiális eltérés nem rendeződik a két vállalat között.

Legutóbb március végén történt komolyabb változás, amikor is a bíróság kijelentette, hogy a Kész Zrt. kilakoltatása hivatalos úton megvalósítható. Ennek hatására az építtető cég magától kivonult a területről. A csúszás azonban akkora port kavart, hogy az OTP bank kijelentette, a helyzet tisztázódásáig nem fogja folyósítani a vásárlóknak nyújtott lakáshitelek utolsó részletét.

Most úgy látszik az átadás a tűzjelzőkön megy el, mivel a kódokat tartalmazó dokumentumok nincsenek a Duna Terasz kezében.

A Kész Kft. úgy reagált az eseményekre, hogy a bíróság csak a terület elhagyására szólította fel őket, dokumentumok átadására nem. Ez pedig addig garantáltan nem fog megtörténni, amíg nem lesz meg a 2 cég közötti elszámolás. Az építtető cég azt is megfogalmazta, hogy az átadáskor a Duna Terasz elzárkózott mindentől, ami nem a kulcsok vagy az épület fizikai átadására irányult.

A vállalat hozzátette, kész átadni a tűzjelzőkhöz tartozó kódokat, de amíg nem tudja elérni a Duna Teraszt, addig a tárgyalásokat sem tudják megkezdeni.

A beruházó vállalat korábban sajtóközleményt adott ki arról, hogy nem tartozik több pénzzel a Kész Kft-nek és még az építtető cégnek kellene fizetnie nekik a késedelmek miatt. 

Friss adatok jöttek: ennyibe kerül átlagosan egy használt lakás

Ha azt hitte, nem mehetnek tovább a használt ingatlanok árai, tévedett. Kiderült, mennyibe került március első hetében egy négyzetméter Budapesten.Bővebben--->