A Déli pályaudvar személypályaudvari vágányain és a szerelvények tárolására, előkészítésére használt vágányhálózaton, valamint azok környezetében karbantartási munkálatokat végeznek két áprilisi hétvégén péntek éjféltől vasárnap éjfélig (érintett időszakok: április 5-7. és 12-14.). A helyszínen vasúti munkagépekkel és benzinmotoros kisgépekkel fognak dolgozni,

ezért a hétvégén a nappali és az éjszakai órákban is a megszokottnál erősebb zajhatásra kell készülniük a környéken lakóknak a Márvány utca – Győri út – Avar utca – Hegyalja út – Mészáros utca – Győző utca által határolt területen.

A teljes lezárás ideje alatt síncseréket, váltóalkatrészek cseréjét, az ágyazatban 280 tonnányi zúzottkő pótlását, valamint a felsővezeték és a biztosítóberendezés karbantartását végzik el, egy 200 méteres szakaszon új betonaljakat építenek be. Nagygépes vágányszabályozásra kerül sor a Déli pályaudvar több váltóján és vágányszakaszán, valamint a nyílt vonalon a Budapest-Kelenföld felé vezető bal vágányon.

Az alagút Kelenföld felőli kijáratánál a támfal és a kapuzat karbantartása van ütemezve.

A személypályaudvaron két peron aszfaltozása és a peronszegély cseréje valósulhat meg. A vasúti pálya közvetlen közelében lévő zöldterületeket a növényi hulladéktól tisztítják meg. Az állomás teljes területén javítják és korszerűsítik a térvilágítást.

A munkálatokat úgy szervezték meg, hogy az érintett két hétvége alatt koncentráltan több szakág munkatársai és gépei fognak dolgozni, ezáltal az utazóközönségnek és a lakosságnak a lehető legkevesebb ideig tartó kellemetlenséggel járjon a karbantartás okozta korlátozás.

A vasúttársaság a környéken élők és az utasok megértését, türelmét kéri.