A teljesen új flotta a mostani kétszerese, 4500 darabos lesz, megjelennek majd az e-biciklik, bővítik a felhasználási területet, de más újításokat is bevezet a BKK. 

A 208. Bubi-állomás átadóján Walter Katalin a BKK vezérigazgatója arról beszélt, hogy a Kopaszi gáton és környékén az utóbbi hetekben több állomást is elhelyeztek. Az új, 2026-tól bevezetett 3.0-ás verzióról most piaci konzultációt indítanak a végleges közbeszerzés kiírásáig. Karácsony Gergely főpolgármester a Bubi 3.0-ról elmondta, hogy a Bubi szerinte egy olyan ikon, ami a jövő városának egyik eleme. A főpolgármester az önkormányzati ciklus egyik legnagyobb sikerének nevezte a Bubit, külön megköszönte a BKK munkáját – írja a Telex

A Bubi jelenlegi szerződése a mostani szolgáltatóval 2025 végén jár le.

A tervek szerint 2026 elejétől fokozatosan jelennek majd meg a vadiúj biciklik, májusra pedig elérik a megduplázott, 4500 darabos flottát.

Bodor Ádám, a BKK mobilitásfejlesztési igazgatója a Telexnek arról beszélt, hogy a közbeszerzést most úgy írják ki, hogy rugalmasabban lehessen majd bővíteni, távoli opcióként a 8-10 ezres flotta sem elképzelhetetlen, de ez egyelőre tényleg csak egy lehetőség. „Most az ötezer lesz a minimum” – mondta.