2017 végén Oroszlányban bejegyeztek egy szövetkezetet, ami hamarosan több százmilliós árbevételre tett szert. A szövetkezet elindításánál a bicskei pedofilügy elítéltje, Kunstár Béla játszott kulcsszerepet, ügyvezetőként azonban nem ő írta alá a papírokat, hanem egy az alapításkor még húsz év alatti fiatalember.

Céges iratok és helyi beszámolók alapján az Átlátszó utánajárt, hogy mit lehet tudni a bicskei ügy másodrendű vádlottjáról, Kunstár Béláról. Az oknyomozó portál forrásai szerint kiterjedt kapcsolati hálója volt, jól ismerték a környékbeli üzleti körökben és közhivatalokban, és volt rá példa, hogy a gyermekotthonban nevelkedő fiatalokat strómanságra próbálta rávenni. 

Kunstár Béla 2015-2016-ban dolgozott nevelőként a bicskei gyermekotthonban, ekkor négy kiskorú fiút molesztált. Az áldozatok ügyvédje és az egyik sértett is botrányosnak nevezte, hogy az elkövető csak egy rövid felfüggesztett börtönbüntetést kapott: másfél évet 3 évre felfüggesztve.

Remekül működött a cég a 19 éves ügyvezetővel

Kunstár Béla a Facebook-oldalán több korábbi munkahelyét is feltüntette, e szerint 2017-től 2022-ig a Profit Partner Szövetkezet munkatársa volt. A cégadatbázisok szerint a Profit Partner Kereskedelmi és Építőipari Szolgáltató Szövetkezetet 2017-ben (elítélése évében) jegyezték be a Bicskétől nem messze fekvő Oroszlányban.

A Profit Partner már az alapítást követő évben jelentős árbevételre tett szert. A következő években tovább nőtt a vállalkozás bevétele, 2021-re már a 400 milliót is meghaladta az árbevétele, négy év alatt több mint egymilliárd forint bevételre tett szert. A cég ügyvezetőjeként feltüntetett Bocskor Martin az induláskor csak 19 éves volt.

Kunstár Béla azóta eltüntetett Facebook-oldalán szerepelt egy 2018-as fotó, ahol a volt nevelő egy Lamborghinivel pózolt, amit a sajátjaként tüntetett fel. Egy ilyen autó ára 60 millió forintnál kezdődik alaphangon. A férfi adatlapja a magyarorszag.hu-n elérhető, a gyermekeket sértő bűncselekmények elkövetői adatbázisában.