Zöldenergiai konzultációt indít a kormány: az online kitölthető, 13 kérdést tartalmazó űrlap és a napelemektől a rezsicsökkentésen át az elektromobilitás témájáig kéri ki az állampolgárok véleményét  – derült ki az Energiaügyi Minisztérium államtitkárának a Facebook-posztjából.

Steiner Attila elmondta, hogy hosszabb távon a nap- és atomenergia kettősére alapoz a kormány. Az energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár kiemelte, hogy a paksi atomerőműnek az energiaellátásban betöltött nélkülözhetetlen szerepét. A négy blokk a hazai áramtermelés felét és a belföldi fogyasztás több mint harmadát képes biztosítani.

Paksban bízik a kormány

Steiner szerint fenntartható atomenergia nélkül nem képzelhető el a sikeres zöld átállás, az energiafüggetlenség, se a rezsicsökkentés fenntartása. A jelenleg működő blokkok üzemidejének meghosszabbításától és Paks 2 megépítésétől pedig a károsanyagkibocsátás további csökkenését várja az államtitkár.

A válaszadók az „inkább egyetért” és „inkább nem ért egyet” opciók között választhatnak, a kérdőívet a személyes adatok (név, életkor, cím, telefonszám, e-mail-cím) megadása után bárki kitöltheti. A kérdések beküldésekor a rendszer hozzájárulást kér, hogy a kormány kapcsolatba léphessen a kitöltővel. A konzultáció a zoldenergia.kormany.hu oldalon érhető el.

HUMDA: a zöldenergia a magyar gazdaság jövője

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt – mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban. Ha érdeklik a részletek, kattintson!