A megmérettetésre természetesen nem csak a part melletti cukrászdák jelentkezhetnek, hanem a távolabbi településeken található fagylaltozók is írja a Turizmus.com. 

A május 10-i döntőt Siófokon rendezik meg.

A versenyen nem csak az elismerésért éri meg részt venni, hiszen komoly reklámot is biztosít a jelentkezőknek a rendezvény. A korábbi tapasztalatok szerint az eddigi résztvevő cukrászdák jóformán turista zarándokhellyé váltak a médiafigyelemnek köszönhetően

 – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke. 

Az utóbbi azért is fontos, mert kampányuk célja, hogy a Balaton ne csak nyári program legyen a magyarok számára. Már tavasszal is rengeteg rendezvényt tartanak a régióban, és a fagylaltozók többsége már várja a vendégeket. 

Fekete Tamás szerint az évek során rendezett versenyek nagymértékben hozzájárultak a fagylaltok egyre magasabb színvonalához is. A jelentkezők mindig példát mutatnak a balatoni vállalkozóknak, a régió fagylaltozói pedig szívüket, lelküket beleteszik az újabb ízek előállításába, ezzel hozzájárulva a helyi alapanyagok népszerűsítéséhez.

Az idei zsűriben nagy szakmai tekintélyek is felbukkannak: többek között Somogyi Renáta a 2024-es Gelato World Cup bronzérmese, aki jelenleg a gyenesdiási Bringatanya fagylaltmestere.

verseny különlegessége, hogy a szervezők külön bemutatóval készülnek a szakmabeliek számára is. Ennek témája magába foglalja, miként lehet egy ilyen neves versenyen dobogót szerezni, valamint, hogy a külföldi régiók (olasz, francia) milyen különlegességekkel készülnek idén. 

Erre tán még soha nem gondolt, ha a Balatonra ment

A hosszú hévégén a Balaton körül számos történelmi helyet kereshet fel, ami az 1848-1849-es szabadságharchoz köthető.Bővebben--->