A Siófoki Járási Ügyészség összesen tizenegy rendbeli lopás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki alig két hét leforgása alatt számos üdülőt fosztott ki a Balaton déli partján, de Szekszárdon is besurrant egy ingatlanba. 

A vád szerint az ötvenes éveiben járó, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt korábban már több alkalommal büntetett férfi 2023 júniusától kezdődően rövid időn belül Siófokon, Balatonfenyvesen, Balatonszemesen, Fonyódon, Balatonbogláron, és Szekszárdon is besurrant, vagy – az ablakot befeszítve, más esetekben betörve – erőszakosan behatolt nyaralókba és lakóházakba, ahonnan készpénzt és nagy értékű ingóságokat zsákmányolt. 

A férfi ilyen módon tizenegy sértettnek összesen közel kétmillió forint kárt okozott, azonban 2023 júliusában az egyik váratlanul hazaérkező sértett tetten érte az ekkor még a nyaralóban értékek után kutató férfit, akit ezután a helyszínen visszatartott a járőrök megérkezéséig. A siófoki nyomozók ezt követően őrizetbe vették a férfit, majd a bíróság a vádlott bűnügyi felügyeletét rendelte el. 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben halmazati büntetésül végrehajtandó fegyházbüntetés, illetve közügyek gyakorlásától, és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a férfival szemben vagyonelkobzást is rendeljen el.