Niedermüller PéterErzsébetváros polgármestere felhívta a figyelmet, hogy rengeteg problémát okoz a közterületi alkoholfogyasztás Budapest belvárosában – számolt be a Pénzcentrum.

Erzsébetváros több önkormányzattal együtt olyan szabályokat hozott, amelyek korlátozzák az üzleteket a 22 óra utáni szeszes ital értékesítésben – közölte a polgármester. Niedermüller Péter szerint azonban ez kevés, hiszen a dohányboltok működését nem szabályozza a kormány.

A politikus szerint a Nemzeti Dohányboltokban megvásárolt alkoholos italokat gyakran az üzlet előtt, az utcán fogyasztják el, amivel zavarják az ott élők nyugalmát, így Erzsébetváros tovább szigorítaná a közterületeken történő alkoholfogyasztást.

Mi úgy gondoljuk, hogy további szabályozásra van szükség a közterületeken történő alkoholfogyasztás visszaszorítása érdekében, ezért fogjuk kezdeményezni kerületi szinten, illetve polgármestertársaimmal és az országgyűlési képviselőkkel közösen, hogy a dohányboltokra is ugyanolyan szabályok vonatkozzanak, mint minden más üzletre

– áll a kerület közleményében.

Egy új törvénnyel teljesen újragondolják az önkormányzatok fejlesztését

Szinte napra pontosan nyolc hónappal a jövő évi önkormányzati választások előtt bemutatták az új területfejlesztési politika három pillérét: új területfejlesztési koncepciót hoznak létre, területfejlesztési alapot állítanak fel, és területfejlesztési szolgálatot indítanak. Az elképzelés szerint a létrehozandó területfejlesztési alap kiszámíthatóvá tenné a programok végrehajtását, a kormányhivatalokhoz rendelt, ügynökség típusú területfejlesztési szolgálat pedig az önkormányzatokat segítené. Bővebben --->