Összesen 2024 darab tárgynyereményt sorsol ki az Aldi február 21-ig azok között, akik blokkot töltenek fel. A napi sorsoláson 10-10 ezer forintos vásárlási utalványt lehet nyerni, ebből egy nap összesen 71 darabot sorsolnak ki a blokkfeltöltők között.

A 24.hu egyik olvasójának azonban szemet szúrt, hogy az első öt nap nyereménylistáján A. Sándor neve háromszor, A. Sándornéé pedig kétszer szerepelt.

Hogy véletlen egybeesésről van-e szó, vagy manipulációról, nem tudni, ahogy azt sem, hogy a két nyertes valóban egymás házastársai-e. Utóbbi kapcsán a lap megkereste az Aldit, akik azonban nem reagáltak. Megjegyzik ugyanakkor, hogy az talán még kevésbé valószínű, hogy azonos nevű, mégis különböző személyek zsinórban öt napon át nyerjenek.

A lap az olvasói visszajelzések alapján megjegyzi, hogy az üzletlánc nem korlátozza, hány blokkot lehet feltölteni naponta, így az sem tiltott, hogy tíz zsemlét tíz tranzakcióval vegyenek meg, hogy ezzel a saját nyerési esélyeit tízszerezze meg. Ennek kapcsán, illetve a nyerési esélyek növelésének számos lehetőségéről is megkérdezte a lap az Aldit.

Erre azonban már azt válaszolták, hogy a játék ideje alatt minden kibocsátott számlával részt lehet venni a játékban, összeghatártól függetlenül.

Ehhez csupán a kapott blokkon szereplő adatokat kell feltölteni a diszkontlánc weboldalán vagy applikációján keresztül. 

Titokban változtattak a szabályokon

Mindezek a szabályok egészen február 2-áig tartották magukat. A 24.hu ugyanis kiszúrta, hogy február 3-ától megváltoztatták azokat, napi ötben maximalizálva a feltölthető blokkok számát. Aki ezen felül tölt fel, azokat a blokkokat kizárják a játékból.

Azonban más részletszabályokon is módosítottak: többek között kiemelték, hogy egy blokkot csak egyszer lehet érvényesen feltölteni, valamint, hogy aki több blokkot akar feltölteni, azokhoz külön, önálló blokkon dokumentált, tetszőleges értékű önálló vásárlásra van szükség.

Azt is hozzátették a szabályokhoz, hogy ugyanazt a „pályázatot” napi és heti nyereményként kizárólag egy alkalommal sorsolhatják ki. A fődíj sorsolásán azonban mindegyik regisztrált blokk játszani fog.

Megemeli a dolgozói bérét a Spar után az Aldi is

A láncnál a dolgozók számára mind a béremelés, mind a magasabb bérkategóriába sorolás automatikus.