A Truth Social tulajdonosa, a Trump Media & Technology Group részvényei 12 százalékot zuhantak pénteken, és a cég tőzsdére lépése óta a legalacsonyabb szintre süllyedtek – írja a CNN.

Az eladás csaknem 2 milliárd dollárt törölt ki Donald Trump volt elnök részesedésének értékéből a héten.

A Trump Media részvény 79,38 dollárra emelkedett március 26-án, a napi kereskedés a Nasdaqon a „DJT” szimbólum alatt kezdődött.

Azóta a Truth Social tulajdonosának árfolyama 49 százalékot zuhant, a pénteki zárásnál 40,49 dolláron állt.

A Trump Media részvényei múlt héten értékük mintegy harmadát veszítették. A heti veszteségek ellenére a részvények idén eddig még mindig több mint 130 százalékos emelkedést mutatnak.

Donald Trump személyes részesedése a cégben jelenleg körülbelül 3,2 milliárd dollár – ez alacsonyabb a múlt két héttel ezelőtti 4,9 milliárd dollárhoz képest.

A Trump Media nemrégiben nyilvánosságra hozta, hogy tavaly 58 millió dollárt veszített, mindössze 4,1 millió dolláros bevétel mellett.

A pénzügyi eredmények alátámasztják az egyes szakértők által felvetett aggodalmakat, miszerint a vállalatot jelentősen túlértékeli a Wall Street.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!