A vádirat szerint az illegális finanszírozás egy részét a világ legnagyobb fekete gyémántjának megvásárlására fordította.  A felügyelet állítása szerint Schueler legalább 12 millió dollárért vásárolt luxuscikkeket a jogtalan bevételből: 7,2 millió dollárnyi luxusautót és órát – köztük egy 2020-as Ferrari Romát és egy Rolex Daytona karórát – illetve további 5 millió dollárért megvette a Sotheby's "Enigma" nevű ékszerét, amely állítólag a világ legnagyobb, 555 karátos fekete gyémántja.

vádlott, aki Richard Heart néven vált ismert vállalkozóvá, arra szólította fel a befektetőket, hogy vásároljanak kriptoeszköz-értékpapírokat olyan ajánlatokban, melyeket nem regisztrált. Azután becsapta őket azzal, hogy a kriptoeszközök egy részét mértéktelen luxuscikkekre költötte - állítja az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet 

A vállalkozó, aki egyben influenszer is, egy weboldalára feltöltött videóban úgy reagált, hogy a projektek, amiket létrehozott, a területük csúcsát jelentik. Márciusban Schueler elkezdte visszafogni a jelenlétét a közösségi médiában, hogy „több alázatot tiszteletet mutasson.” - írja az Indiatimes.

 

A YouTuber és kriptoszemélyiség Richard Heart a felügyeleti szerv szerint 2018-ban kezdte forgalmazni a Hexet, azt állítva, hogy ez az első magas hozamú blokklánc betéti tanúsítvány. A vád szerint további három különböző kripto-értékpapír felajánlásában vett részt. A vállalkozó projekteivel szembeni eljárást nagyobb cégek és iparági szereplők pereskedései előzték meg.

 

 

 

Rátörtek a kriptocsőd felelősére, meg is fenyegették

Kilóra vásárolta meg az amerikai képviselőket, és még a pártszínek alapján sem válogatott az FTX kriptotőzsde tulajdonosa, mielőtt csődbe vitte a cégét. Miközben a befektetők futnak a befektetett vagyonuk után, a házi őrizetben lévő Sam Bankman-Fried-et dühösnek tűnő emberek meglátogatták. Bővebben>>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!