Az Apple részvényeire figyelnek a kereskedők miután részvényei egy kritikus pszichológiai küszöb alá süllyedtek kedden − augusztus óta először léptek technikai korrekcióba a részvények − írja a Yahoo Finance.

A részvények, amelyek a múlt héten nem tartották a 180 dolláros támaszszintet, kevesebb mint 170 dolláron forogtak a keddi ülés alatt.

Todd Sohn, a Strategas Securities ETF-ért és technikai stratégiáért felelős ügyvezető igazgatója szerint

a szint áttörése és ott tartása az októberi mélypontra, 165,67 dollárra való visszalépést vetítheti előre.

„Az Apple az egyik legbefolyásosabb részvény, így rövid távon innen is felpattanhat, miután túlértékesítették” – mondta Sohn. "De a kereskedők továbbra is úgy nézhetik, hogy 180 dollárnál elhalványulnak, mert a trend annyira rossz irányú."

A kaliforniai cég részvényei idén közel 12 százalékot estek a decemberi rekord zárás után, több mint 300 milliárd dollárt elhagyva piaci értékükből.

Az Apple rengeteg problémával néz szembe az elmúlt időszakban, beleértve

  • az App Store hatósági ellenőrzését,
  • a csökkenő kínai eladásokat
  • és a befektetői aggodalmakat a növekedési kilátásaival kapcsolatban.

Negyedik negyedéves kilátásai is aggodalomra adnak okot készülékei és egyéb kütyüi iránti langyos kereslet miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!