A BÉT benchmarkja közel 500 pontos mínuszból indult, majd a veszteség tovább nőtt: a napot három százalékos esést követően 22 796 ponton zárta a BUX. Minden blue chip jókora veszteséggel zárt, a legrosszabbul a Mol teljesített. Az olajrészvény árfolyama nap elején még a pozitív tartománnyal kacérkodott, délben azonban már három százalékos mínuszt mutatott. Az utolsó részvények 3,6 százalékos leértékelődést követően 22 995 forinton fordultak meg. Hasonló mértékben esett a Magyar Telekom jegyzése, amihez a pesszimista hangulat mellett hozzájárulhatott az állampapír piaci hozamemelkedés is, ami különösen az osztalékpapírokat érinti negatívan. A Telekom 3,4 százalékkal 816 forintra esett. Az OTP a legnagyobb forgalmat produkálta, a közel 41 milliárdos kötési összértékből 26 milliárdnyit vállalt. Árfolyama napközben négy százalékos süllyedést is mutatott, a 6888 forintos nap végi jegyzés pedig három százalékos veszteséget takart. Hasonló mértékben estek a gyógyszerpiac szereplői, a Richter 1,9 százalékkal 37 100 forintra, az Egis 2,4 százalékkal 17 505 forintra gyengült. Az eladók nem kímélték a közepes kapitalizációjú részvényeket sem, az FHB például 3,7 százalékkal 1520 forintra, a Synergon 3,6 százalékkal 1512 forintra, míg a Rába 2,2 százalékkal 1800 forintra zuhant. A nap legrosszabbul szereplő papírjai az áramszolgáltatók voltak, az Elmű 6,2 az Émász 4,4 százalékkal lett olcsóbb. Erősödő részvényt csupán nagyítóval lehetett találni, a Tvnetwork 1,7 a Freesoft pedig 2,4 százalékkal javult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!