Bejelentette a Google a fizetős Google Chrome-ot a Cloud Next 24 konferenciáján. A Chrome Enterprise Premium nevű szolgáltatásért havi 6 dollárt, azaz nagyságrendileg 2150 forintot kell fizetnie annak, aki kéri.

Az előfizetéses modell a vállalati szektor számára készült, a lényege, hogy egy minden szinten biztonságosabb rendszert kínál: kiterjesztett vállalati kontrollt, amellyel az adott vállalat házirendje érvényesíthető, valamint az egyéni követelményeknek megfelelően a bővítmények és a szoftverfrissítések is menedzselhetők lesznek – írja a HVG.

Az adatvédelem és a fenyegetések elleni védelem terén is kiemelkedik szolgáltatás, valamint fejlettebb kártevővédelemmel is felvértezi a böngészési élményt, nem beszélve az MI-alapú adathalászat-elleni eszközökkel.

Az előfizetés nem kötelező, az alapszintű böngésző és annak funkciói továbbra is ingyenes elérhetők maradnak. Jó hír ugyanakkor, hogy a már régebb óta elérhető, alapszintű Chrome Enterprise továbbra is ingyenes lesz a vállalatok számára.

A Google háza táján egyébként még a hónap elején felmerült, hogy fontolóra vették egyes MI-alapú szolgáltatások előfizetéshez rendelését, melyet a vállalat saját rendszere, a Gemini működtethet majd.

Bajban a Google, giga-adattörlésbe kezd

A Google beleegyezett abba, hogy több milliárd olyan személyes információt tartalmazó adatot töröl, amelyet több mint 136 millió amerikai embertől gyűjtött össze, akik a Chrome webböngészőjén keresztül interneteztek. A hatalmas takarítás része annak a pernek, amelyben a keresőóriást illegális megfigyeléssel vádolják.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->