A nemrég megjelent iOS 17.2-es rendszerfrissítés egyik újdonsága a Napló alkalmazás, ami nem egy feltúrbózott jegyzettömb, hanem annál sokkal több – írja az RTL a Verge összefoglalója alapján. 

Felismeri a fontos helyszíneket, az ott készített fotókat és javaslatot tesz nekünk, hogy ezekről az élményekről írjunk naplót. A Napló alkalmazás emellett támogatja azt is, hogy térbeli videókat készítsünk, ami lényegében azt jelenti, hogy 3D videókat hozhatunk létre. A frissítésnek köszönhetően programozhatjuk a telefonunk akciógombját is, amire így már bármilyen alkalmazást beállíthatunk.

 A főképernyőn is kreatívabbak lehetünk

Jöttek még új widgetek, az Üzenetek alkalmazás is változott, de csak jobb lett: ezentúl egy érintéssel juthatunk el a még nem olvasott üzeneteinkhez.

Jó hír az is, hogy az iPhone 13 és 14 készülékek is képesek a 15 wattos vezeték nélküli töltésre, köszönhetően a frissen megkapott Qi2-támogatásnak.

Az iOS 17.2 elérhető a 2018-as iPhone XS-en, XS Max-on és XR készülékeken is, valamint a második és a harmadik generációs SE-ken is.

Egy gyűrű minden testrész felett: bárhova felhúzhatjuk az Apple új kütyüjét

Mivel már pletykálják, hogy több nagy technológiai cég, köztük a Samsung is okosgyűrűn dolgozik, nem meglepő, hogy az Apple is fel akarja venni a versenyt a riválisokkal. A kiszivárgott szabadalom szerint pedig nem a méret lesz az akadálya ennek.