Komócsin Sándor @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
04.
07.
16:29

Video készült egy ukrán katona háborús bűnéről is

Egy ukrán katona háborús bűncselekményéről készült videó került a közösségi médiába, amelyen egy fegyvertelen, a földön fekvő orosz katonát gyilkolnak meg - adta hírül a Moscow Times a New York Times. Az utóbbi sajtóorgánum meg tudta erősíttetni, hogy a felvétel valódi. A videó vélhetően azt követően készült, hogy egy ukrán egység rajtaütött egy orosz katonai járműoszlopon Dmitrivka környékén március utolsó napjaiban.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
06.
15:49

Kína felsorakozott Orbán Viktor mögé

Mintha megbeszélte volna Magyarország újdonsült miniszterelnöke és a kínai külügyminisztérium szóvivője, szinte egy időben adtak hangot annak a véleményüknek, hogy az Oroszország elleni nyugati szankciók nem jók - derül ki a Moscow Times jelentéséből. Csao Li-csien, a tárca szóvivője felszólította az Egyesült Államokat, hogy függessze fel a Moszkva elleni szankciókat, mert ez megoldaná az invázió kérdését.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
30.
14:31

A Kreml a béketárgyalásokról: válámi ván, de nem áz igázi

A Kreml ugyan üdvözölte a március 29-ei béketárgyalásokon elért előrelépést, de azt nem tartja igazán jelentősnek - derül ki a Moscow Times tudósításából. Vlagyimir Madlinszkij az orosz tárgyalódelegáció vezetője azt mondta a háromórás isztambuli tanácskozás után, hogy Moszkvában tanulmányozni fogják a kijevi vezetés javaslatait, amelyek egyebek mellett Ukrajna semlegességét ajánlják biztonsági garanciákért cserébe.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
30.
12:22

Szócsata az ENSZ-ben: ki okoz élelmiszerválságot a világon?

Az ENSZ Biztonsági Tanácsában azzal vádolták az orosz vezetést, hogy az Ukrajna ellen indított háborúval olyan élelmiszerválságba taszítja a világot, ami helyenként éhezéssel járhat - írja a Moscow Times. Vlagyimir Putyin kezdte a háborút, ő okozta ezt globális élelmiszerválságot és ő az, aki véget vehet neki - mondta Wendy Sherman, az USA külügyminiszter-helyettese a testületnek azon az ülésén, amelynek témája az Ukrajnában kialakult humanitárius helyzet volt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
30.
12:00

Továbbra is lőnek Kijevnél

Kijev központjában szerdán reggel robbanásokat hallottak - jelentette Jeremy Bowen a BBC tudósítója.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
29.
09:21

Kezdődnek a tárgyalások, Mariupol mégsem esett el

Az ukrán és az orosz delegáció március 29-én reggel megérkezett az Iszatmbulban lévő Dolmabahçe Patotába, Törökorszgába, hogy a békéről tárgyaljanak - derül ki a Moscow Times napi összefoglalójából. Recep Tayyip Erdogan török elnök személyesen üdvözölte a nem kormány szintű résztvevőket, akikhez csatlakozik egy további informális közvetítő, Roman Abramovich Angliában élő orosz oligarcha.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
29.
08:51

Recseg a V4-es egység

Várhatóan elmarad a visegrádi 4-ek védelmi minisztereinek március 30-31-ére tervezett budapesti találkozója, mert a lengyel és a cseh tárcavezető kifogásolja a magyar kormány viselkedését az Ukrajnában dúló háború ügyében.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
28.
17:22

Vandál támadások indultak háborúellenes oroszokkal szemben

Vandál támadások indultak háborúellenes kiállásukról ismert oroszokkal szemben március utolsó hétvégéjén - írja a Moscow Times. Alekszej Veneditovot, a törvényen kívül helyezett Ekho Moszkvi rádiócsatorna főszerkesztőjét, Daria Heikinen szentpétervári aktivistát és Krisztina Vorotnikova önkéntest érték undorító támadások lakásukon.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
28.
16:27

Újraalkották Vlagyimir Putyint emberi vérből

Kép: Andrei MolodkinA gondolati művészet fogalomkörébe tartozó alkotásokat készítő orosz Andrej Molodkin, aki arról híres, hogy sokszor használ vért és nyersolajat műveiben, úgy gondolta, azon a nyelven mondja el véleményét az orosz invázióról ukrajna ellen, amely a legjobb médium számára - írja a Moscow Times. Megalkotta Vlagyimir Putyin portréját vért használva, ezzel adva hangot annak, hogy elítéli a háborút és az orosz államfő rezsimjét.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
28.
14:59

Három magyar GDP-be került eddig a háború Ukrajnának

Az Oroszországgal folytatott háború eddig 564,9 milliárd dollárba került Ukrajnának - írja a BBC. Ez nagyjából a teljes éves magyar GDP háromszorosa. A költségeket az infrastruktúrában keletkezett károk, az elveszett gazdasági növekedés és más tényezők alapján számolták - derül ki Julia Szvirigyenko miniszterelnök-helyettes, a kijevi kormány gazdasági minisztere beszámolójából.

Szerző(k): Komócsin Sándor