A legfrissebb rendeléssel együtt a legnagyobb keskenytörzsű Airbus-típusból 434 kerül a jövőben a légitársaság birtokába, míg az A320 repülőgépcsalád modelljeit is beleszámítva ez a szám már 484 új gépet jelent a flottának.

Wizz Air az A321neo típus legnagyobb repülőgép-üzemeltetője Európában és a Közel-Keleten.

A flottájuk több mint fele neo technológiával rendelkezik: az A321neo repülőgépek gazdaságos üzemeltetése és alacsony szén-dioxid-kibocsátása miatt váltak be.

Régóta tartó stratégiai együttműködést ápolunk az Airbus-szal, és továbbra is elkötelezettek vagyunk a kivételes technológia mellett, a világ egyik legnagyobb, további több mint 350 neo repülőgépet felölelő rendelésállományával

– mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Kizárólag Airbus típusú gépeket üzemeltetnek

A Wizz Air kizárólag Airbus típusú repülőgépeket üzemeltet: flottáját jelenleg 185 A320-as családba tartozó gép alkotja.

Az A321neo az Airbus A320 repülőgépcsalád legnagyobb típusa a hatótávolságot és teljesítményt tekintve.

Az újgenerációs hajtóművek és a Sharklet szárnyvégek beépítésével a zajterhelés közel 50 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid kibocsátás 20 százalékkal kevesebb az előző típushoz képest.

Az A321neo repülőgéptípusból eddig közel 5200 darabot rendeltek meg világszerte.

Súlyos vádak: megtévesztik az utazókat a légitársaságok, „zöld viteldíjat” fizettetnek a változatlan

Zöldre mosással vádolják a légitársaságokat 18 ország részéről a fogyasztóvédelmi szervezetek. Közösen panaszt tettek a félrevezető, szerintük hazug állítások miatt, melyek a környezetbaráttá tehető repülést sugallják az embereknek. Bővebben >>>