Margaret Chan, New York állam legfelsőbb bírója szerint a Paramount nem sértette meg az állam fogyasztóvédelmi törvényeit, miután streaming platformján (Paramount+) South Park különkiadványokat jelentetett meg. A döntés egy februári per kapcsán született meg, amelyben a Warner azt állította, hogy a Paramount megtévesztő módon visszatartotta a különkiadásokat, hogy a Paramount+ kínálatát erősítse – áll a CNBC cikkében.

A Warner 2019-ben 500 millió dollárt (173,5 milliárd forint) fizetett a Paramountnak a több mint 20 évadnyi South Park epizódok jogaiért, hogy az HBO Maxon streamelhetőek legyenek. A Paramount annak idején azt javasolta, hogy osszák meg a jogokat a vállalat egyes streaming platformjai között, amit a Warner elutasított. A sorozat, így a Paramount Comedy Central csatornájának egyik alapdarabja.

Több százmillió dollár a tét

A csatorna később szerette volna kiadni a South Park: Post Covid című filmet 2021-ben, majd a South Park: The Streaming Wars-t 2022-ben, kizárólag a Paramount+-on. Ezek megjelenések váltották ki a pert, amelyben a Warner több százmillió dollárt követel. A felperes azt is állította, hogy a Paramount túlfizetést okozott neki a megállapodás értelmében.

A Warner a keresetében azt is állította, hogy a Paramount félrevezette az ügyfeleket, és zavart keltett azzal kapcsolatban, hogy melyik streaming platformnak vannak jogai az animációs sorozatokra. A Warner szerződésszegésre, károkozó beavatkozásra és jogalap nélküli vagyonszerzésre vonatkozó keresetei továbbra is érvényben vannak.

(Kiffer Anna)