A Space Epoch nevű kínai rakétagyártó vállalat épp egy meglehetősen innovatív és rendhagyó projekten dolgozik közösen az Alibaba egyik online vásárlási platformjával, a Taobao-val.

Az úgynevezett újrahasznosítható rakéták expressz szállításokat tennének lehetővé világszerte, vagyis a rendelt termékek már egy órán belül a vevőknél lehetnek – jelentette be a Space Epoch vállalat.

Hozzátették: a projekt egyelőre korai kísérleti fázisban van, és a célja egy olyan rakéta kifejlesztése, amely akár tíz tonna rakományt is képes kiszállítani egy 120 köbméteres konténerben – írja a Reuters.

A pekingi székhelyű Space Epoch Yuanxing-1 nevű rakétáját szeretné az említett feladatra használni, amelynél tavaly fejezték be a gyújtási, valamint a tengeri helyreállítási teszteket. A vállalat a közeljövőben rakétaszállítási teszteket fog végezni, miközben azt is megjegyezték: tisztában vannak vele, hogy mennyire merész vállalást tettek.

Az Alibaba egyelőre nem kommentálta a Space Epoch bejelentését.

Teljes összeomlásban az egyik legnagyobb e-kereskedelmi cég

Csúcson az amerikai tőzsdeindexek a nagy amerikai technológiai cégek talán többet érnek mint valaha. A versenyfutásban csúnyán lemaradt egykori kihívójuk, a kínai Alibaba amelynek részvényei lassan egy évtizede vannak tőzsdén. A politika a kínai gazdaság megtorpanása és vezetői hibák és hozzájárultak a kálváriához, a nagy kérdés érdemes e most beszállni a részvénybe.

A részletekről ITT írtunk bővebben.