Lionel Messi, aki az előző szezonban még a Paris Saint-Germain csapatánál játszott, júliusban az Inter Miami játékosa lett. javadalmazása nem szerény: a CNN szerint évi 50-60 millió dollár, emellett az Apple TV és az Adidas olyan szerződést kötött vele, mely szerint az reklámjai által generált árbevétel egy bizonyos hányadát megkapja.

A várt hatást meghozta a szupersztár Amerikába csábítása: megnőtt az érdeklődés az amerikai bajnokság (MLS) iránt: általában is sokkal több jegyet vesznek a meccsekre, az Apple TV-n is megduplázódott a bajnokságra előfizetők száma, a Miami Internek 1 millió helyett 14 millió Instagram-követője lett, és ami a legérdekesebb: bármit megadnának, hogy élőben lássák Messit játszani.

A CNBC szerint a klub otthoni meccseire a korábban 152 dolláros jegyek átlagos ára 864 dollárra ugrott a másodlagos piacon, az idegenben játszott meccsekre, különösen ha ezekre olyan nagyvárosokban kerül sor, mint New York vagy Los Angeles, esetenként 1800 százalékkal is megemelkednek a jegyárak: nominálisan Los Angeles a rekorder 2400 dolláros, azaz több mint 800 ezer forintos jegyárral.