Elon Muskot tavaly decemberben Bernard Arnault, a Louis Vuitton főtulajdonosa taszította le a trónról: így lett a Tesla-vezér a világ második leggazdagabb embere. Az LVMH, azaz a Louis Vuitton Moet Hennessy francia tulajdonosa egészen mostanáig birtokolhatta a világ leggazdagabb embere címet: a Tesla részvények ralija ugyanis ismét az első helyre repítette Elon Muskot – írja a CNN.

Elon Musk nettó vagyona ugyanis a hétfői tőzsdezárás után közel 187,1 milliárd dollár volt, éppen csak megelőzve Bernard Arnault 185,3 milliárd dolláros vagyonát.

Tesla részvényei tavaly meredeken zuhantak a Twitter megvásárlása körüli konfliktusok hatására, illetve maga a technológiai piac általános visszaesése is közrejátszhatott a folyamatban. Az elektromos autók részvényei idén azonban megugrottak.

Túl azon, hogy Elon Musk jelenleg a világ leggazdagabb embere, a vagyonvesztésben is rekorder. Tavaly év végén ugyanis 200 milliárd dollárnyi vagyont veszített, miután a vagyona a 2021 novemberi 340 milliárd dollárról 2022 decemberére 137 milliárd dollárra csökkent. 

Belobbant a Tesla gigantikus pénzkemencéje Németországban

A Tesla részvényei 4 százalékkal 204,93 dolláron emelkedtek hétfőn. A Szilícium-völgyi alapítású autógyártó cég németországi üzeme Brandenburgban, Berlin közelében már heti 4 ezer autót gyárt, ami négyszeres növekedés tavaly májushoz képest, amikor Elon Musk vezérigazgató „gigantikus pénzkemencékhez” hasonlította a Tesla új üzemeiben végbemenő beruházásokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!