A 2,4 milliárd dolláros szerződésről szóló közleményben a Hyundai azt írta, a két építő, a Hyundai Motor Group leányvállalatai, az Aramco dzsafurahi gázfeldolgozó létesítmények projektjének első szakaszán dolgoztak, miután 2021-ben a megbízást elnyerték – írja a Reuters.

A Dzsafurah a legnagyobb nem hagyományos, nem olajjal kapcsolatos szaúdi gázmező, amelynek készletét 5,7 trillió köbméternyi nyersgázra becsülik. Az Aramco szerint naponta a 2 milliárd köbmétert is elérheti a kitermelés 2030-ra.

Yoon és Mohammed bin Salman szaúdi koronaherceg a megállapodást követően további együttműködést ígértek az építőiparban és az infrastruktúra fejlesztésben, többek között Szaúd-Arábia NEOM megavárosa és a Vision 2030 reformtervei kapcsán.

A közös nyilatkozatban nagyobb együttműködésre szólítottak fel az izraeli-hamász konfliktus eszkalálódásának és terjedésének megakadályozására, és mindkét féltől azt sürgetik, hagyjanak fel a civilek elleni támadásokkal, és tegyék lehetővé a gyors és akadálytalan humanitárius segély biztosítását.

A koreai állami olajvállalat egy tárolási megállapodást is kötött a szaúdi céggel, amelynek köszönhetően öt évig 5,3 millió hordó olajat tárolhat az Aramco a dél-koreai Ulsan kikötőben.

 

 

 

Nagyot kaszált a szaúdi olajcég

Csaknem megduplázta a nyereségét a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest a Saudi Aramco olajipari konszern részben a magas olajáraknak, részben a magasabb finomítói árrésnek köszönhetően.
Bővebben--->