A budapesti óváros utcájában épülő, 8500 négyzetméteres üzletek és lakások szerkezetépítési munkálatait a SWIETELSKY Magyarország Kft. végzi, míg a műszaki ellenőrzést az Óbuda Group. A látványterveket a Müller a honlapján tette közzé.

A beruházás az egykori, 1984-ben megnyitott Fontana Divatház helyére kerül. A területen egy kétszintes mélygarázs építenek ki, e fölé építik a kiskereskedelmi szinteket, 3000 négyzetméteren, itt kap helyet többek között a Müller új üzlete is. Ezen felül 40 darab nagyméretű bérlakást is kialakítanak – írja a Magyar Építők.

A Fontana-ház egyes elemeit ugyanakkor újrahasznosítják: az új épület gépészeti tornyát például a korábbi épület megmaradt vasbeton lépcsőházába építették, a korábbi épület feljáróját pedig meghagyták az épület bontásakor, hogy a stabilitás érdekében a szomszédos hotel falához rögzítsék.

A szerkezetépítés folyamatát 2023 januárjában kezdtél el és várhatóan idén márciusra fejezik be.

Elképesztő technológiával másolják le a régészeti leleteket

A folyamat keretében a veszprémi várnegyed középkori leleteit, maradványait csúcstechnológiás módszerrel digitalizálják. A munkálatok során háromdimenziós szkennelést alkalmaznak, amely lehetővé teszi a valós tárgyakkal szinte mindenben megegyező digitális másolat kialakítását.
Ha többre kíváncsi--->