A korábbi tender módosítását az ajánlatkérő az állami tulajdonú NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben

A Mészáros Lőrinc cége által megnyert közbeszerzés értelmében a megépülő új szennyvíztisztító telep és az ipari park között építeni kell egy 1313 méter hosszú nyomóvezetéket, egy átemelő létesítésével együtt. Az eredeti dokumentációban az szerepelt, hogy a tisztított szennyvizet a Csiba-völgyi árokba kell folyatni.

Júliusban viszont a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság kiadta javaslatát, amelyben a Duna sodorvonalába kiépülő zárt rendszerű tisztított szennyvíz kivezetés kiépítéséig - ideiglenesen - hozzájárul a Cikolai vízfolyásba történő bevezetéshez, de végleges befogadónak a Duna sodorvonalát írta elő. Ebből származik az 1 milliárd 102 millió forint többletköltség.

  • A Napi.hu tavaly júniusban írt arról, hogy az iváncsai ipari parkban felépülő, az elektromos autókhoz szükséges akkumulátorokat gyártó üzem infrastruktúrájának a kiépítésére mintegy 50 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.
  • A dél-koreai SK Innovation gyárépítését a magyar kormány 76 milliárd forint támogatást is ad. (A zöldmezős beruházásként megvalósuló gyárépítés kivitelezője Garancsi István cége, a Market Építő Zrt.)
  • Decemberben pedig arról adtunk hírt, hogy az "Iváncsa és térsége fejlesztéséhez szükséges víziközmű-beruházások” elnevezésű projektre kiírt közbeszerzést a Mészáros és Mészáros Zrt. nyerte meg nettó 19 milliárd 796 millió forinttal.

A most módosított, eredetileg 7 milliárd 361 milliós közbeszerzésről pedig áprilisban adott hírt a Napi.hu.