„Szökőárszerű” terhelés érte a FoxPost rendszerét az elmúlt napokban. Az elszaporodott szállítmányok a Vinted nevű független e-kereskedelmi piactér rövid ideig tartó ingyenes csomagküldési akciója áll. Legalábbis a Telex megkeresésére ezt válaszolta Bengyel Ádám, a FoxPost vezérigazgatója és társalapítója.

A lapnak Bengyel azt nyilatkozta, hogy a váratlan akció népszerűsége miatt ugrásszerűen megnövekedett a csomagforgalom, ami extrém terhelést gyakorolt a vállalat rendszerének jelenlegi kapacitására. Ráadásul mivel a terhelés egy időben jelentkezik, ezért ennek következményeként folyamatos csomagmozgás lépett fel a FoxPost automatáiban, ami a szolgáltatás online felületei pontatlanul jelezték, hogy az automaták foglaltak-e vagy sem.

A cég közölte, folyamatosan dolgoznak a terhelés csökkentésén, ennek érdekében pedig meghosszabbították a FoxPost futárainak munkaidejét is, akik ahogy tudják, ürítik a kiemelten kezelt automatákat.

A dömpingszerű csomagforgalmat az okozta, hogy a Vinted egy mindössze ötnapos ingyenes szállítási limitet hirdetett meg a kampányban a FoxPost-rendelések esetében.

Azonban a piactér felvette a kapcsolatot a futárszolgálattal, és jelezték nekik, hogy az időkorlátot eltörölték.

A FoxPost szerint egy-két napon belül várhatóan ismét kezelhető lesz a helyzet, a hét végére pedig normalizálódhat is.

Rést találtak a Foxpost pajzsán, egymillió ügyfél adata volt a tét

Az incidens még tavaly októberben történt, az elkövetőket azóta kézre kerítették.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->