Az Építési és Közlekedési Minisztérium közlése szerint azután kerülhet sor a munkálatokra, hogy a projekt harmadjára is megkapta a környezetvédelmi engedélyt novemberben.

A beruházás részeként megújul a vasúti pálya Ferencváros és Kelenföld állomások között, új Duna-híd létesül, továbbá három új megálló is épül Nádorkert, Népliget és Közvágóhíd elnevezéssel.

A munkálatok részeként először egy zárt mobilkerítés épül, majd a MÁV Zrt. területén kivágják a növényzetet, ami a közlemény szerint egyébként is zömében gyérítésre szoruló gyomfákból áll. A Hamzsabégi parkban, a Bartók Béla úton és a Szerémi soron található valamennyi fát kivágják vagy átültetik, a közlemény szerint az újonnan ültetendő fák száma meghaladja majd a pótlásra szorulókét. A munkálatok hétfőn a vonal budai oldalán kezdődnek.

A minisztérium hangsúlyozza, a Déli Körvasút fejlesztésének célja, hogy a vasút, mint a leginkább fenntartható tömegközlekedési forma Budapesten, az elővárosi, a helyi, az országos és a nemzetközi szintű forgalomban is versenyképes alternatívája legyen a gépjárműközlekedésnek.

Az új infrastruktúrával a vasút jobban be tud kapcsolódni a főváros és a régió közlekedési rendszerébe.

Már nem ellenzi Budapest a Déli Körvasút beruházást

Az Európai Bizottság által kiválóra értékelt projekt környezetvédelmi engedélyezési eljárása ismét folyamatban van.