A Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányrendelet módosítása leginkább a nikotinpárnák (nikotintasakok) fogyasztóit és gyártóit érintheti. A jogalkotó előírta:

  • Egy csomagban legfeljebb 20 nikotintasak, legmagasabb nikotintartalma fogyasztási egységenként pedig 17 milligramm lehet. Eddig a dobozokban egyrészt bármennyi nikotinpárnát lehetett értékesíteni, másrészt a nikotintartalmuk a most meghatározott maximumnak a többszöröse is lehetett. 
  • A nikotintasakokat gyermekbiztos zárral kell majd ellátni
  • Mostantól 20 darab cigarettát tartalmazhat egy-egy doboz. Jelenleg 20-25 szál közötti mennyiségről szólt a szabályozás, ám a piacon jelenleg mindegyik cigaretta 20 szálas, így csak a jövőbeni ilyen eshetőségeket zárták ki.
  • A hevített dohánytermékeknél a jövőben jelölni kell a csomagolási egységen a „hevített dohánytermék” megjelölést, ami eddig volt kötelező és általános
  • A kormányrendeletben foglaltak június 25-én lépnek életbe, de egy évig még a trafikokba kerülhetnek a jelenleg is forgalmazott, módosítással érintett termékek. Kivételt képeznek ez alól a most meghatározottnál magasabb nikotintartalmú, és 20-nál több terméket tartalmazó nikotinpárnák, melyeket szeptember végéig lehet beszállítani a nemzeti dohányboltokba. A trafikok a meglévő készleteiket időbeli korlátozás nélkül értékesíthetik a fogyasztók számára.

foglalta össze a 24.hu.