„Az elmúlt években megtanultuk, hogy válságok idején csak saját magunkra számíthatunk, ezért stratégiai cél Magyarország minőségi, tudásbázisú iparának erősítése” – jelentette ki Varga Mihály a Magnus Aircraft Zrt. új repülőgép-modelljének fejlesztéséhez tartozó üzemegység alapkőletételén.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: Magyarországon a repülőgépgyártásnak tradíciója van, az ágazat fejlesztése Magyarország védelmi képességeit erősíti. A tárcavezető rámutatott, a magyar gazdaságnak évtizedes extenzív korszak után egyre inkább az intenzív növekedésre kell átállnia.

Ez a hozzáadott érték növekedését jelenti, aminek az alapja a kiváló minőség. Mint mondta: „a Magnus új szerelőcsarnokát az intenzív gazdasági növekedés egyik fontos elemének tekinthetjük, mert garantálja a minőséget, valamint a jelentős hozzáadott értéket” – idézi az Index

A vállalat hatmilliárd forint összértékű beruházásával megkezdődhet az új, négy üléses repülőgépek magyarországi gyártása, tisztán magyar tulajdonosi háttérrel.

Az új repülőgép-modell alkalmazható lesz oktatási célokra, pilóták alapképzéséhez is. Varga Mihály kiemelte, hogy a repülőgépipari fejlesztések erősen kapcsolódnak a védelmi iparhoz, így a béke megőrzéséhez is. Az itt felhalmozódó repülőmérnöki és gyártói tudás a korábbinál több hazai szakembert jelent, ami szintén Magyarország védelmi képességeit erősíti – tette hozzá a pénzügyminiszter.

A pécsi reptérre jött az újonc légitársaság, a magyarok kedvenc nyaralóhelyére repül

Hetente kétszer indít járatot egy újonc máltai légitársaság.