Az otthonfelújítási támogatást az MBH Banknál, a Gránit Banknál, valamint az OTP-nél is igényelhetjük majd. Akár hatmillió forintra is lehet pályázni, legalább egymillió forintos önerővel, részben kamatmentes, részben pedig vissza nem térítendő támogatásra, utóbbit főként azok igényelhetik, akik alacsony jövedelemmel rendelkeznek.

A szakértők szerint az igényléshez szükség lesz energetikai tanúsítványra és az ingatlan tulajdoni lapjára is. Ugyanakkor Tóth Levente szerint már az igénylés első napján érdemes lehet beadni a pályázatot, mivel hamar elfogyhat a pénz – írja az Index.

A hitelprogram összesen 266 bankfiókban lesz elérhető, az 1990 előtt épült családi házakra akár 7 millió forintos beruházással járó energetikai korszerűsítéshez is igénybe vehető.

A háztartások 1 millió forintos önrészük mellé 6 millió forintot igényelhetnek, a vissza nem térítendő támogatás legfeljebb 3,5 millió forint lehet.

A támogatást az épület külső határolóelemeinek hőszigetelésére, használati melegvíz-rendszer korszerűsítésére, nyílászárócserére, és fűtésrendszer korszerűsítésére használhatjuk.

Forintmilliókhoz juthatnak a magyarok a kormányzat szerint: mutatjuk, hogyan

Az Orbán-kabinet hivatalos rendelettárában alapvetőnek nevezett tudnivalók jelentek meg az otthonfelújítási programról.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→