A miniszterelnök a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy ismét összeült a kormány tagjaival.„Munkában a kormány” – írta Orbán Viktor a szokásos szerdai kormányüléssel kapcsolatban a fotós poszthoz.

Az eseményről Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár is megosztott egy fotót, szintén hivatalos oldalán amelyen láthatók a résztvevők is, többek között Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Varga Mihály pénzügyminiszter és Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter.

A nemrég megműtött, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely egyelőre hiányzik a képről. Ebből arra lehet következtetni, hogy a szokásos csütörtöki kormányinfót egyelőre nem tartják meg, vagy ha meg is rendezik, más fogja vezetni.

Szentkirályi Alexandra korábbi kormányszóvivő sem lesz látható többet ebben a feladatban, miután ő lett a Fidesz hivatalos főpolgármester-jelölje. Az ő utódja nagy eséllyel Kovács Zoltán lesz a kormányinfókon.

Orbán Viktor közvetlen munkatársa, Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, valamint Nagy István agrárminiszter szintén megosztottak néhány fotót az ülés szünetében zajló megbeszélésekről – szúrta ki az Index.

A kormány két héttel ezelőtt nem ülésezett Orbán Viktor brüsszeli útja miatt. (Vagy ha üléseztek is, ennek hírét a kormány nem osztotta meg a nyilvánossággal.) A két héttel ezelőtti kormányülés kiemelt témája a jegybanktörvény volt.