Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára a közösségi oldalán azt írta, a nyelvvizsga támogatás 8700 forinttal 66700 forinttal emelkedik. 

A 2018-ban bevezetett nyelvvizsga támogatást az első sikeres nyelvvizsga után igényelheti, aki nem töltötte be a 35. életévét. Vagy már elmúlt 35, de szülőként  CSED-ben, GYED-ben vagy GYES-ben részesül. De az olyan nagyszülők is igényelhetik, akik unokával vannak otthon, és nagyszülői GYED-et kapnak.

A sikeres nyelvvizsga díja a bizonyítvány kiállításától számított egy éven belül, a Magyar Államkincstártól igényelhető vissza.

Nem mindenki örül a nyelvvizsga-kötelezettség eltörlésének, pedig a szándék jó volt

December végén szavazott a parlament a felsőoktatási törvény módosításáról, eszerint a jövőben az egyetemek nagyobb szabadságot kapnak, és maguk dönthetnek arról, hogy melyik diploma esetében írják elő kötelezően a nyelvvizsgát. A lakosság 40 százaléka nem ért egyet a döntéssel, derül ki a Pulzus Kutató felméréséből, leginkább a felsőfokú végzettséggel rendelkezők szerint hozott rossz döntést a kormány.