nyári hónapokban főleg a különböző ventilátorok, léghűtők és mobilklímák a sztárterméknek. Az eladások felfutása már a tavasszal elindul, de különösen a nyári hónapokban ezek a termékek a legkeresettebbek a Euronics eladási adatai szerint.

  • Az állóventilátorokból 2022. június és július között 90-szer több termék fogyott, mint ugyanez év áprilisban és májusban összesen.
  • Eközben a mobilklímák iránti kereslet is megnőtt: 40-szer többet adtak el belőle, mint április-májusban.
  • A harmadik legnépszerűbb kategória az oszlopventilátoroké, melyek előnye, hogy kis helyen, akár a szoba egyik sarkában is elférnek, mégis az egész helyiséget hűthetjük vele.

A rezsiválság óta a klímaeladások fűtik a piacot

Jelentősen megnövekedett azoknak a háztartásoknak száma, amelyek az elmúlt 6 hónapban megváltoztatták a fűtési rendszerüket és szokásaikat. A szakemberek szerint ezt a versenyt a hőszivattyúk és a légkondicionálók nyerték. Az még kérdés, hogy a változtatás ténye csökkenti-e a számlák összegét. Bővebben>>>

Melyek a legkeresettebb sporteszközök?

A jó idő természetesen a szabadidős tevékenységek iránti igényt is megteremti. A tavaszi időszakban a túra- és tábori felszerelések a legkeresettebb sporteszközök, kiegészítők, de a nyári időszakban is aktív az érdeklődés a sátrak és a hozzá kapcsolódó kellékek iránt.

Komoly trend jelenleg a vízisportok területén a SUP: a tavaly tavaszi időszakhoz képest a nyári hónapokban több, mint tízszeresére nőtt a kereslet.

  • A SUP használatához kiegészítő vízálló termékeket keresnek a vásárlók, ilyenek a különféle 5-20 literes zsákok, a vízálló telefontokok.
  • A kültéri sportoknál a pingpong örök klasszikus, de a mobil kosárpalánkok és focikapuk iránti igény is folyamatosan nő.
  • A kerékpáros kiegészítők között a sisakok, szerszámok, karbantartási eszközök, biciklis táskák és órák, valamint a kerékpárszállítás eszközeinek forgalma is megnő.
  • A hagyományos rollerek és gördeszkák újra divatba jöttek, de a longboardok trendje is kezd begyűrűzni hazánkba.
  • A trambulinok népszerűsége jelenleg kisebb visszaesést mutat, pedig a pandémia idején a kereslet ezek iránt kimagasló volt.

Mennyibe kerül a magyarok kedvenc tengerpartja?

Idén nőtt a horvát tengerpart népszerűsége: április 20-ig 81 százalékkal több foglalást tettek a magyarok, mint egy évvel korábban. Bővebben >>>

Ráharaptak a fogyasztók az e-mobilitásra

Az elektromos mikromobilitás eszközei, mint a gyors, környezetbarát közlekedés és persze sportolási lehetőség is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

E kategória egyik meghatározó termékköre az e-rollereké, amelyek forgalma már márciustól felfutásnak indul és május végéig felfelé ívelő trenden van.

Nyáron végig kiemelkedő az áruház forgalma, de júliustól már 10-15 százalékkal csökkenő trendre fordul, szeptemberre pedig az átlagosra esik az igény irántuk.

Az e-kerékpárok keresletét negatívan befolyásolja, hogy az állami támogatás korábbi kerete kimerült, és egyelőre nem várható ezek újraindulása.

Újabb elektromosroller-megosztó ostromolja Budapestet

Budapest három belső kerületében indította el szolgáltatásait a Whoosh elektromosroller-megosztó 750 járművel. Bővebben >>>

A legnépszerűbb kerti étkezés nyáron

A grillszezon a jó idő kezdetével indul be, március közepétől egészen szeptember-október közepéig tart. Nemrég kezdtek divatba jönni a pizzakemencék, melyekből elektromos, gázos és vegyes tüzelésű is van.

A fanatikus grillezők időjárástól függetlenül hódolnak a kedvenc hobbijuknak, de júniusban fut fel igazán a grillek és grilltartozékok kereslete.

Tavaly májushoz képest júniusban 5-ször annyi, és júliushoz képest is 63 százalékkal több faszenes grillt vásároltak júniusban.

A pizzakemencékre is beindult a hajsza. Ezeket az eszközöket az év bármely szakaszában tudja használni a fogyasztó, kevésbé van szezonális jellegük, mint a grilleknek.

Ha már kert, akkor partikellékek

Végül érdemes még megemlíteni a különféle partihangszórókat és boomboxokat is, melyek forgalma nyáron 10-20 százalékkal nő,

Hasonlóan nyári slágertermékek a szódagépek és a hozzájuk árult szirupok is, amelyek forgalma a tavaszi időszakhoz képest 65 százalékkal nőtt tavaly.