3,9 milliárd eurós hitelkérelmet nyújt be a kormány az Európai Bizottsághoz csütörtökön, miután ez az kérelmek beadásának határideje. Erről Navracsics Tibor beszélt délelőtti sajtótájékoztatóján. A hitelkérelem energetikai infrastruktúra, energiahatékonysági pályázatok, illetve a zöld átállás projektjeinek finanszírozására szól, ezek megvalósítási határideje 2026 nyár vége.

Navracsics Tibor elmondta, hogy az augusztus 11-ig társadalmi egyeztetésre bocsátott dokumentumhoz számos észrevétel érkezett, ezek egy részét be is építették az elküldendő tervekbe. Az ország eredetileg 9,7 milliárd eurós hitelre volt jogosult a helyreállítási és ellenállóképességi eszköz részeként, ebből lett végül 3,9 milliárd a tényleges kérelem összege.

 

Szupermérföldekre vannak a Magyarországnak járó pénzek: válaszolt az Európai Bizottság

Az uniós testület választ adott a magyar kormány érdeklődésére, hogy mi van a magyar uniós forrásokkal, elköltötte-e azokat Brüsszel, ha az uniós végrehajtó testület 66 milliárd eurónyi feltöltést kér a közös költségvetésbe a szűkös forrásra hivatkozva. Bővebben>>>