Rendkívüli bejelentést tett a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MVM Zrt., hiszen jelentős méretű, 309 milliárd forintos osztalékelőleget fizet november végéig az idei nyeresége terhére egyedüli részvényese felé, úgyszólván az állami költségvetésbe.

Ez a tétel segítheti az elszaladt költségvetési hiány idei lefaragását, illetve a reptérvásárlási tervek megvalósítását, hiszen a GDP mintegy 0,4 százalékáról van szó – olvasható a Porfolio cikkében.

A két társaság közleményből az derült ki:

„az MVM Zrt. feletti tulajdonosi jogok gyakorlója – tekintettel az MVM Csoport 2023. évi eredményességére és stabil pénzügyi pozíciójára – november 24-én kelt alapítói határozatával úgy döntött, hogy az MVM Zrt. 309 milliárd forint osztalékelőleg kifizetést teljesítsen az egyedüli részvényes részére 2023. november 30-ig.”

A portál azt írja, bejelentés azután érkezett, hogy az MVM szeptemberben közölte:

az első félévben 209 milliárd forintos konszolidált adózott eredményt ért el főként a külföldi versenypiaci szegmens eredményének köszönhetően.

A jelek szerint ez az eredményes külföldi gazdálkodás a továbbiakban is folytatódott és ezért tud most 309 milliárdos osztalékelőleget befizetni az állam felé a cégcsoport.

 

Lehullt végre a lepel, elképesztő összeget szánnak a repülőtér felvásárlására

A Budapest Airport tulajdonosa korábban megerősítette, hogy hivatalos tárgyalásba kezdenek. 1540 milliárd forint lehet a vételár. Bővebben --->