A Magyar Közlönyben megjelent határozat első pontja 8 milliárdot csoportosít át. Ennek legnagyobb tétele az a 3 milliárd forint, amelyet a Gazdaság-újraindítási Alap fejezetben szereplő fővárosi fejlesztésektől tett át a kormány, ezen a fejezeten belül, a kiemelt nemzetközi sportesemény stratégia és sportesemény pályázatok, valamint a kiemelt hazai rendezésű sportesemények támogatására.

A második pontban 8,9 milliárd forint cserélt gazdát. Ebben két nagyobb tétel szerepel. A Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezetben szereplő Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. szakmai feladatainak ellátása csökkent 3 milliárd 811 millióval, és átkerült a Gazdaság-újraindítási Alap fejezeten belüli Turisztikai fejlesztési célelőirányzatba. A Gazdaság-újraindítási Alapból pedig a kötött segélyhitelezés csökkent 2 milliárd 381 millióval és került át a Külgazdasági és Külügyminisztérium fejezetbe, a külgazdasági fejlesztési célú szervezeti támogatásokra.

Végül a harmadik pontban a Miniszterelnökség fejezetben lévő fővárosi, megyei kormányhivatalok és járási kormányhivatalok támogatása lett kevesebb 51,7 millióval és került át az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal részére.

Az átcsoportosításokat a pénzügyminiszternek azonnal végre kell hajtania.